Otsing sellest blogist

22. apr 2014

Kana porgandi ja ingveriga kookoskastmes

Teen nii tihti kana, küll rikkaliku köögiviljaga rohkes puljongis pliidil hautades, ahjus üsna küüslauguse ja naturaalsena, tummiselt kooresena. Nii nagu isu just tuleb. Nüüd isutas vürtsika kookoskastme järele. Ega need väga tuntud maitsed mulle pole. Kuigi ingveri viilutamisest hommikuse juustuleiva alla võiks küll traditsioon saada, kuigi kilu ja musta leiva peale sobib ta ka suurepäraselt.



4 kanakintsu, 2-3 porgandit, 1 sibul, jupp varssellerit, 6-7 kirsstomatit, 1 küüslauk, paras tükk ingverit, 200ml kookospiima, soola, ürte, koriandrit, veidi Tom Kha Soup Mixi maitseainet, õli, kuuma vett


Kuumuta õli pannil, lisa kanakintsud, maitsesta soola, ürtidega. Lisa tükeldatud porgand, sibul, varsseller ja peeneks hakitud ingver. Keeruta kuumal pannil, viimaks pane kana juurde poolitatud kirsstomatid ja purustatud küüslauk, vala peale kuuma vett, et katab napilt kana. Lase haududa. Lõpuks maitsesta soovi korral Tom Kha supiseguga, värske või sügavkülmutatud maitserohelisega (peterselli, tilli, koriandriga) ja kalla pannile kookospiim. Kuumuta veel veidi ja valmis ta ongi. Serveeri kuuma kartuli või riisi ja värske salatiga, värskele kurgile, kirsstomatile lisa ka kindlasti sibulat ja oliivirõngaid ja võimalusel naadi ja võilille rohelisi vitamiinipomme.

Kevadlilled siravad kuuma päikese käes. Pungad pakatavad rohelisest. Taevas on sinisinine. Vähemalt täna.

Kommentaare ei ole: