Otsing sellest blogist

17. märts 2015

Kurkumist kollane kahe oasupp suitsuribiga

Kord nädalas tuleb suppi keeta. Head suppi! Olen kohalikust maapoest leidnud mitmel korral kohevat suitsust searibi, kus kont ei klõbise ja liha keeb magusalt pehmeks, sest sisaldab ka rasvaribasid. Lihtne on oasuppi keeta konservi kasutades. Kuigi leotatud kuivatatud ubadel on kindlasti teine mekk ja omamoodi võlu. Kasutada võib supis ka külmutatud ube, mida mina seekord tegingi.


700g suitsuribi, vett, 2-3 kartulit, 1 porgand, 1 purk punaseid ube, 200g külmutatud rohelisi aedube, 1 jupike varssellerit, veidi porrut, 1 sibul, 3 küüslauku, veidi Ungari pekki, kurkumi, loorberilehte, vürtsiterasid, ürte, meresoola, maitserohelist


Pane suitsuribi külma veega keema, riisu vaht. Lisa purustatud loorberileht, vürtsiterad. Haki sibul, porru, varsseller ja porgand, lisa supile. Lase lihal ja köögiviljal pehmeneda. Pane supi sisse kartuli kuubikud ja oad. Maitsesta ürtide ja kurkumiga, jahvata pipraid soovi korral. Haki Ungari pekk pisikesteks tükkideks, eemalda liha ribilt. Purusta noaseljaga küüslaugud, lisa kõik supisse ja lase maitsetel tõmmata.

Kommentaare ei ole: