Pühapäevane punav peedisupp |
Hapukoor teeb supi heaks ja küüslauk seemneleival paneb i-le täpi |
Mooni kohviku Romani borši keetmise katse |
Sealiha puljongit, kuuma vett, paar peotäit hapukapsast porgandiga, 1 purk Bonduelle spicy šampinjoniletšot, 500g keedetud peeti, 2 kartulit, 6 viinerit, 3 viilu ahjuliha, 3 viilu suitsutatud seapõske, 3 küüslauku, suhkrut, meresoola, sidrunit, õunaäädikat, maitserohelist
Valmis puljongile lisasin veidi kuuma vett, kuna puljongit ei olnud piisavalt ja panin hapukapsa sellega keema. Kui kapsas oli juba parajalt krõmps, lisasin seeneletšo segu, see on mõnusalt tomatine, seal on punast paprikat ja muid pikantseid pipraid. Kasutan seda sageli mõnes supis või hakklihakastmes. Riivisin keedetud peedi ja lisasin passeerimata supile. Tükeldasin viineri, liha ja suitsupõse, kartuli, tasakaalustasin maitseid suhkru ja soolaga, lisasin mõned sidruniviilud ja veidi sidrunimahla ja ehmatasin sortsu õunaäädikaga, et punane peedi värv püsiks ja mõnus hapukas maitse oleks tasakaalus. Kõige lõpuks lisasin purustatud küüslauguküüned ja keerasin samal ajal pliidikuumuse välja. Vene suppide käe sisse harjunud nipp. Ja eks ausalt öeldes seda küüslauku saab kõikidesse toitudesse sama võttega lisatud. Ja tulemus on seda väärt. Serveerisin hapukoore ja rohelise sibulaga ja hea teralise Jassi seemneleivaga, millel õhukesed viilud küüslauku. See on nagu i-le täpp, kindel meie pere supisöömise stiil. Ja kui poeg õhtul suppi nahka ei pista, saab seda uue nädala argipäevadel soojendada, sest seismisel läheb supi maitse aina paremaks. Ja kui väga end käsile võtta, võiks ju pärast pannkooke ka teha. Jahupakk seisab nukralt kapis, kuna kasutust leiab harva.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar