Otsing sellest blogist

16. nov 2019

Lesta lihtsus




Lest on nii lihtne kala, et keeruline on sellest midagi erilist välja mõelda. Kui teeäärselt kalamüüjalt 3 kilo lesta kotti haaratud, jääb kodus puhastamisvaev ja soolamine. Mõne tunni pärast võib juba lesta pannile panna. Veidi oleneb valitud soolast. Tänapäevased moodsad roosad soolad näiteks ei lase lestal sügavuti soolduda. Nii et ülesoolamist pole eriti karta. Esimese laari lesta praen alati jahupaneeringus õli sees kuumal pannil. Lisandiks kuum kartul ja porgand, millel võikild sügisesele annile hõrkust lisab. Lihtne tomati-kurgisalat ja tšillikaun poepurgist. Kui teisel päeval lestaneelud käivad, teen praelestale tomatise koorese kastme. Pehme porganditükilise kartulitambiga maitseb mereselt. Ja kui praadida enam ei viitsi, panen lesta ahju, laon lestad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, raputan peale veidi pipra-ürdisegu ja panen tükikesed võid krooniks. Küpseb kähku, nagu iga teine kala. Kõrvale kartulit seenekastme ja uhke aiarohelisega ja omasoolatud krõmps kurk. Kiirelt sai kirja lihtne jutt lestast ja blogi taas ellu äratatud.

Kommentaare ei ole: