Otsing sellest blogist

24. jaan 2022

Kartulisalat heeringaga

 

Kui on taheda suutäie isu ja kapis on pakk heeringat, tasub plaani võtta heeringasalati tegemine. Kasutada saab järelejäänud külma keedetud kartulit või siis spetsiaalselt keeta potitäis kartulit, veidi porgandit, muna, vaadata üle sibulavarud ja uurida sahvris kurgihoidiseid. Polegi mingit jalgratta leiutamist. Väike hakkimise ja kokku segamise vaev vaid.

6 keedetud kartulit, 3 keedetud porgandit, 1 pakk heeringat, 5 keedetud muna, 1 punane sibul, 1 valge sibul, 3-4 hapukurki, majoneesi, hapukoort, soola, piprasegu, maitserohelist

Valmista kartulid ette, kasuta siis eelnevalt keedetud toidukorrast allesjäänud kartuleid või keeda spetsiaalselt, siis näiteks pane kartul koorega keema ja jahuta lõplikult. Oluline on, et kartul ei oleks soe, siis teeb salati jahuseks. Täpsemalt siis tärkliseks. Keeda kartulitega koos ka porgandid. Samuti keeda munad. Haki kartulid ja porgandid kuubikuteks. Riivi munad pehmeks massiks. Tükelda nii punane kui valge sibul, nad annavad niisugust mõnusat värvikat särtsakaskibedat tuge alati heeringale. Lõika heeringas ka väikesteks tükkideks või ribadeks. Tee noaga hapukurk väiksemaks, sobib kasutada muidugi ka marineeritud kurki. Salatis peab alati midagi mõnusat krõmpsuvat olema. Enamasti ma teen niisugust heeringasalatit ainult hapukoorega, aga sobib ka majoneesi ülekaal. Et enamuse kastmest moodustab majonees ja veerand osa on hapukoort. Maitsesta vähese soolaga, oleneb, kui soolane juhtub heeringas olema, lisa meelepärast maitserohelist ja mõnda meeldivat piprasegu. Sega salat kokku. Maitsestamise kiirendamiseks võid ka hapukurgi vedelikku veidi lisada. Muidugi võib siia salatisse ka õuna panna või keedetud peeti, aga siis on ju juba hoopis teine salat. 

Kommentaare ei ole: