Otsing sellest blogist

25. aug 2009

Marjade muusa


Lopsakalt lookas marjapõõsad ja rikkalikud metsad, kes kust endale marju korjamas, varumas, kogumas käib. Aias saab ikka veel põske pista suussulavat paksu heledat tikrit (herilast peab ka teraselt vilkama),mõrkjalt c-vitamiinist pungil mustsõstart, punapõselist hõrku punast sõstart. Tikri põõsa peale ajab vääte mustjassinine , aga augustikuuhõnguline põldmari. Ja metsas on üleküpsenud mustikad ja valmivas õnneuimas pohlamarjad.

Kooki ma eriti teinud pole, sest rütmikas elu sarnaneb igapäevase tivoli külastusega, et ameerika mägedelt maha ei saa. Piltidel kooginäide kokku kahmatud retseptidest, muretaignapõhja peal, punase- ja mustsõstra-vaarika täidisega segatult munavalgevahuga. Kook tuli jube hapu. Kui järgmisel korral teen, vaatan retseptid korralikult üle. Seepärast siinkohal ka ei tähenda midagi üles ja ilmelt pole vajalik ka.
Leekivroosa rõngaslill, minu suvelillede kuninganna oma valge kaksikõega on täisrüüs ja pea meetritesse kõrguv, on see siis vihmane suvi või kodunt eemal olev perenaine, kes teab.See juba järgmine teema!:)

Kommentaare ei ole: