Vürtsikilu kartulipestoga rukkileival |
Võrratu vürtsikilusalat |
Seapraad mulgipudru, praetud sibula ja köögiviljaraguuga |
Naturaalne seene-sibulasalat seaprae lisandiks |
Kevadine räim praetud kartuli ja kodujuustusalatiga |
Vaarika-halvaa-vahukooretort |
Eesti sinine meri ja kõrged kaldad |
Eesti sini-sinine taevas valgete lennutriipudega |
Eestis on ankrus olla hea |
Sügisene päikeseloojang kodusel Harjumaal |
Talvine sinimustvalge |
Suvevärvid on südames |
Palju õnne, Eesti! |
Mulle meeldib Eestimaa kevade varajased kollased nurmenukud ja päikselised võililleväljad, kosutav värske roheline vitamiiniamps nii nõgesest kui naadist. Räime puhastamisest karedad käed, mis saavad hakkama igasuguse tööga. Ma naudin Eestimaa suve alguse roosakibedat redist ja rabarberit ning heinakõrre otsa aetud magusad metsmaasikad viivad alati nostagiliselt tagasi lapsepõlve. Augustikuised kuldsed rukkipõllud täidavad südame alati päikesehelgiga. Sügisel pole köögis paremat lõhna, kui kirbe männiriisikate kupatusaur lae all. Septembrikuine meri on akvamariinikarva ja mõnus on, kui tuul lennutab põskedelt lehvivaid lokke. Ei kujuta ette Eestit ilma karge ja lumise talveta, kui jäälilled joonistavad aknale kauneid mustreid ja lumehelveste kuusnurksed kristallid krõbisevad talla all. Eestimaa on ilus igal aastaajal. Ma armastan just seda Eestit, kus oleme vabad ja on minu kodu ja peolaua saab katta heade kodumaiste toiduainetega, milles kestavad traditsioonid ja head maitsed! Palju õnne, Eesti!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar