Otsing sellest blogist

14. veebr 2015

Kui kapsapea on lahti lõigatud


Värske kapsa isu kas on või ei ole. Aga, kui värske kapsapea on koju tassitud ja lõpuks ka lahti lõigatud, saad aru, kui hea ja kasulik köögivili kapsas on. Rohkelt kasulikku foolhappet sisaldav ja muidugi ka C-vitamiini pakub kapsas just toorelt. Nii on võimalik kombineerida prae lisandiks kõikvõimalikke toredaid salateid värskest kapsast. Igasugused lihtsad kombinatsioonid: värske kapsas+ värske kurk+ sibul, küüslauk või värske kapsas+ paprika + porgand + porru. Või kuidagi kolmas, neljas variant, mis meelele hea. Kord lisad hoopis tomati punast või mängid kahe sibulaga, nii punase kui valge mugulsibulaga.  Sobib hästi nii vinegrettkastmega või hea majoneesi ja ürtidega segatult. Kui kapsast käsitsi hakkida ja kombaini kasutada ei viitsi, tasub salatisse kapsa pehmendamiseks õli lisada ja seisma jätta. Värske kapsapea seisab jahedas muidugi ka lahti lõigatult päris hästi. Et kui supi keetmise isu tuleb peale. Eks parima kapsasupi saab lambaliha kasutades, aga minu alumisel pildil panin lambaliha koos porgandi ja kapsalohtudega hoopis kaanega ahjupotti. Väga maitsev ja sobilik kooslus, mõnusate ürtide ja küüslauguga kapsaääred kihvtilt krõbedaks küpsenud. Aitäh jõuluvanale uue klaasist kaanega ahjupoti eest!

Kommentaare ei ole: