Otsing sellest blogist

25. mai 2016

Krevetisalat rohelisel salatipadjal maasikate, redise ja rabarberiga




Sirelililla võtab õunapuuroosalt õitsemist üle. Piibelehtede mõnusalt vänge lõhn ja mesilaste lakkamatu sumin. Vahel mõtlen, kas peabki see muru nii niidetud koguaeg olema, kui juba naadi- ja võilille seemned müügil lillepoodides. Olgu putukatel ja mesimummudel ka tööd. Päikesepai on olnud üsna kuum mitu päeva ja kõik juba krõbiseb kuivast. Peenrakastid võtavad ka juba ilmet ja maitsetaimed ja erinevad salatid sirutavad oma rohelisi varsi. Mida kerget siis kergel kevadel süüa? Redist ja rabarberit ja maasikat, suve alguse maitsvad roosad kaunitarid. Seekord lemmiksalatis koos krevettidega. Magus ja hapukas ja merene headus.


1 karp käsitsi kooritud krevette marinaadis, veerand värsket kurki, paar kirsstomatit, 4 redist, veidi rabarberi kompotti, 5-6 maasikat, paar peotäit salatimixi, vinegrettkastet või majoneesi


Rabarberi jätsin koorimata ja lasin suhkruses vees korraks keema. Taldrikule laotasin paar peotäit salatisegu ja sinna peale viilutasin redise rattaid, värsket kurki, kirsstomateid. Maasikad ka lõikasin väiksemaks ja rabarberi nõrutasin suhkruveest. Krevetikuhilad salati keskele ja voila meelepärane kaste lisandiks. Maitsed olgu pigem naturaalsed, nii ei lisa ma nendesse lemmik-krevetisalatitesse kunagi erilisi maitseaineid. Niristan amps haaval head kastet ja kosutan end hea külma veiniga. Ja raadiokastist tuleb Ott Leplandi tuttuus singel Sinine safiir nagu kaunis suvesillerdus. Elul on maitset! :)

Kommentaare ei ole: