Otsing sellest blogist

1. apr 2017

Peedi-suvikõrvitsa riisiroog kreemja kitsejuustuga

Blogimine pole enam moes. Söömine aga ikka. Armusin peedi ja kitsejuustu imepärasesse kooslusesse. Ja erinevaid variante kokku segades on lõpptulemus ikka hea.

1 pakk Jasmiini riisi(125g, mõeldud kahele inimesele), 2 keedetud peeti, 1 porgand, pool suvikõrvitsat, jupp porrut, 2-3 küüslauku, õli,  veidi puljongit, vett, 150g kreemjat kitsejuustu, meresoola, maitseaineid, serveerimiseks forte juustu, rohelist sibulat

Kuumuta pannil õli, haki porrulauk ja viiluta suvikõrvits pikkadeks ribadeks, riivi porgand, kalla kõik pannile. Passeeri neid kergelt edasi tagasi kuumal pannil. Lisa kuiv riis. Keeruta kõik läbi ja siis lisa riivitud keedetud peet. Nüüd on vedeliku kord, seekord,ma veini ei lisanud, kasutasin ahjukoodist järelejäänud puljongit ja kuuma vett. Niimoodi silma järgi sirtsutasin. Ehk tasub jälgida riisi valmimisaega, jasmiini riisil oli see 15minutit. Lõpuks segasin sisse kreemja kitsejuustu ja kibekiirelt veel kroonisin purustatud küüslauguga ja kuumus välja, et head maitsed kõik imenduksid. Serveeri forte juustu kuhilaga ja rohke rohelise sibulaga. Sest kevad on käes. Kuigi korraks läks ära. Aga homme on juba lumi läinud, eks! :)

Kommentaare ei ole: