Otsing sellest blogist

13. apr 2017

Tursamaksasalat avokaadoga

Kevad veab talvega vägikaigast. Aga kerge lumekaste pidavat olema kevadlilledele vätiseks. Mõne nädala eest tõin mustikavarred vaasi, on ikka imeline salatiroheline värv lehtedel ja kelmikad pruutloori värvi kellukad. Metsas ju ei märka neid kunagi. Lihavõttepühad ees ootamas. Ootan sõdurpossi koju. Segasin kokku lihtsa salati, mis sobib nii pühadelauale, kui pärast pühi, kui värvitud munadega pole ehk midagi peale hakata.

2 karpi tursamaksa, 2 keedetud muna, 1 avokaado, 4 kirsstomatit, pool punast sibulat, sidrunimahla, meresoola, ürte


Haki punane siiruviiruline sibul peeneks, tükelda kirsstomatid. Nõruta tursamaks õlist ja suru kahvliga katki. Riivi algul munad ja siis avokaado. Mina alati riivin munad salatitesse, see on palju lihtsam hakkimisest või kahvliga katki surumisest. Pigista avokaado peale veidi sidrunimahla, maitsesta meelepäraselt ürtide ja vähese soolaga. Pane rukkipesadesse või serveeri röstsaial, maitseb ikka hästi.

Kommentaare ei ole: