Otsing sellest blogist

18. veebr 2021

Krevetisalat kartuli ja värske rohelise hernega


 Enne, kui vürtsikilu kuldkollase munasisuga ja krõmpsuva rohelise sibulaga heal rukkileival meie meeleolukad sotsiaalmeedia kontod vallutab tähtsal päeval Eestile, võiks midagi õige hõrku ja head lauale panna, kui Eesti Laulu poolfinaalid täishoo saavad. Et asjal on rahvusvaheline mekk juures, ei hakka kilu ja kamaga veel jändama. Krevetid on alati mu ühed lemmikud olnud hoolimata teadmisest, kuidas neid püütakse. Enamasti olen krevette sobitanud värske kurgi, sibula terava ja lihtsa munaga. Tänane salat aga sai niisugune:


1 suur karp(200 g) krevette soolvees, 4 keedetud muna, 2 marineeritud kurki, 1 väike sibul, 2 keedetud kartulit, 100g külmutatud värskeid herneid, tilli, head majoneesi, soola, piprasegu, ürte


Hea on siin kasutada alles jäänud keedetud kartulit, kui aga pole, keetke mõni kartul. Samuti tuleb keeta 4 muna. Jahutada ja koorida ja riivida nõrutatud krevettidele. Külmutatud värsket hernest kuumutage ka keevas vees mõni minut ja valage külma veega tsahh üle. Hakkige sibul, kurk ja kartul ja segage kõik hea kvaliteetse või enda tehtud majoneesiga kokku. Lisage maitserohelist ja maitseaineid, tsipake soola. Maitsete kiiremaks välja toomiseks võib majoneesi hulka ka valada krevettide soolvett. Nautige mõne hea viineri, toorvorstiga või tänulikes rukkipesades, kuhu nad sobivad ka suurepäraselt. Juurde tujutõstev külm prosecco. Ja pöidlad pihku, et lemmikud edasi pääseksid! 

Kommentaare ei ole: