Otsing sellest blogist

20. juuni 2021

Kilusalat rohelisel salatipadjal kuumal päeval




 Jasmiinide lõhnapahvak hõljub 34 kraadises kuumas õhus nagu kaunis lillepilv, täis erksaid ja võluvaid lõhnanoote, mis suve pööripäevale ukse avab. Kuigi suvi ju ammu kohal. Pruudiroosad pojengid ja päikesekullased päevaliiliad. Siniste jumikate väli, esimeste roosiõite püha puhkemine. Esimesed oma kurgid kasvuhoonest üle mitmekümne aasta. Lindude lakkamatu sädin ja üks armas olend on meie maja pealegi pesa ehitanud, kenasti samblast ja vanast kaltsust vooderdanud. Suur rahu ja vaikus ja me teda ka ei tülita. Linavästrik on endiselt muhe kaak ja käib pätsab trepilt kasside krõbinaid. 

Söömise ja söögi tegemisega on küll natuke kehvad lood. Kuidagi ju väga ei isuta ja Värska pudel on koguaeg suu peal. Aga kuna vürtsikilu on niisugune kodune väärt kraam ja üks hea soolakas amps, mis ka soolakadusid kehast taastab. Pluss siis boonusena vürtsid lisaks, mis kuumust aitavad just nimelt paremini taluda. Nii ehitasin kiirelt oma aia värskest salati valikust, keedetud kartulist, keedumunast, vürtsikilust ja kasvuhoone teisest kurgist lihtsa salati. Ei mingit kastet, ei maitseaineid. Värske ja loomulik, kõik naturaalne kraam. Tere tulemast Suvi, kuum ja kirgastav, kütkesta mind oma uute väljakutsete ja põnevate avastustega. 

Kommentaare ei ole: