Otsing sellest blogist

23. apr 2021

Küpsisekook vahukoore ja virsikutega


 Ühel päeval tuli vastupandamatu küpsisetordi isu. Et ei mingit tähtpäeva ega olulist verstaposti. Vaid tavaliseks argipäevaks valmistasin imelihtsa küpsisekoogi, mis viis kuidagi nostalgiliselt noorpõlve. Lihtsuses peitub ikka väärt võlu.

3 pakki Selga küpsiseid, 200 ml vahukoort, suhkrut, 1 banaan, kanget kohvi küpsiste leotamiseks, punase sõstra moosi, 1 väike purk virsikuid, natuke kaunistuseks šokolaadi

Valisin kaks pakki tavalist heledat küpsist ja ühe šokolaadi Selga. Nii ladusin ka küpsisekihid, et šokolaadi oma jäi keskele. Valmista kõigepealt kange kohv. Vahusta vahukoor paraja suhkruga kõvaks, tihkeks vahuks. Otsi sahvri riiulilt mingi mõnus hapukas kodune moos. Ja hakka kooki kokku panema. Kasta hetkeks küpsis jahtunud kohvi, lao vaagnale. Kata küpsisekiht kergelt punava moosikihiga ja pane valge vahukoorekiht peale. Siis järgmine kiht küpsiseid. Purusta banaan kahvliga, sega sisse veidi virsiku kompotisiirupit ja kata küpsised. Ja taas veidi vahukoort. Siis jälle küpsised, punav moos ja vahukoorekiht. Viimaseks kihiks jäi järele mõlemaid küpsiseid ja korralik vahukooremüts. Tegelikult võiks vahukoort rohkemgi olla. Viiluta virsikud ja lao koogile ja riivi vaba käega pähklist šokolaadi. Pane külmikusse mõneks tunniks tahenema. Isu oli nii suur, et pold aega pildi tegemisega väga vaeva näha. Kook sulas lihtsalt suus. Ja eriti maitsev oli veel teisel päeval. Need segunenud magusad ja kohvised, moosised ja šokolaadised kihid. Mmmmm ... Nagu hetk paradiisis. Kus on sinisinine taevas ja kollane päikesesoe. Ja leebe tuul paitab viivuks põski. Täna on hea sellisesse imelisse hetke end sisse mõelda, kui on lubatud, et külm ja vihmane ja ehk ka lumine aeg tuleb tagasi ja paneb kevadvärvid ootele. 

Kommentaare ei ole: