Otsing sellest blogist

9. juuli 2022

Kartulisalat maisiga

 


Kui teile tulevad kokkulepitult külalised, siis tuleb alati ikka laud katta ja lahkelt võõrustada. Nii on meil olnud maast madalast. Kõigil tuleb kõht täis sööta ja lahkelt kostitada. Hiljuti käiski mul üle mitme aasta üks armas sõbranna külas. Vaatasin kodused varud üle ja valmistasin talle lihtsat, aga maitsvat kartulisalatit. Seekord ka täiesti lihavaba ja herne asemel hoopis maisiga. Kusjuures maisi konserv oli veel väikese punava tšilli särtsuga. Suves peab ikka särtsu ka olema!

5 keedetud kartulit
4 keedetud muna
1 Gold Bonduelle konserveeritud mais tšilliga
pool punast sibulat
veerand värsket kurki
veidi kodust marineeritud kurki
maitserohelist
majoneesi
maitsestamata jogurtit
soola, piprasegu, Vahemere ürte

Valmista keetmist nõudvad toiduained ette. Keeda ja jahuta kartul koos koorega. Keeda munad. Haki kartul kuubikuteks, riivi muna. Tükelda punase sibula poolik, värske kurk ja kodune marineeritud kurk. Alati võib marineeritud kurgi purgist ka värvilisi lisandeid lisada, paprikat, tšillit. Lisa mais tšilliga koos vedelikuga. Sega salat kokku majoneesi ja maitsestamata jogurtiga, rohke maitserohelise ja maitseainetega. Lase maitsetel tõmmata. Serveeri rukola, tilli, rohelise sibula ja peterselliga. Rikas rohelise vitamiini aeg.

Kommentaare ei ole: