Otsing sellest blogist

30. jaan 2023

Kartulikotletid




 Jaanuari lõpp juba käes ja talv taas nagu pühitud maa pealt. Loodus on täis mustjaid lumehunnikuid, jääkonarustega veeloikusid. Paljastelt lumevabadest lillepeenardest kikitavad kevadised lilled oma tutte ja uurivad, kas kevad on saabumas. Aga kindlasti veel ei ole. 

Kui keedetud kartulit jääb järele, siis ikka paned võisele pannile või valmistad mõnda head segasalatit. Aga võib ka kotlette meisterdada. Kartulile võib lisada nii sibulat kui seeni ja pekiribaga sinki, aga ka suvikõrvitsat näiteks. Mul väga jahus ei meeldi kotlette veeretada, pean seda niisuguseks venepäraseks kombeks, nii jäid minu krõbedaks praetud kartulikotletid eelkõige naturaalse maitsega.

8 keedetud kartulit
1 muna
1 väike sibul
veidi pekiribaga sinki
veerand suvikõrvitsat
veidi seeni
2 spl jahu
soola, pipart, ürte
praadimiseks õli, võid

Riivi keedetud kartul, suvikõrvits ja sibul, siis nad moodustavad ühtlase massi. Lisa sinna muna, hakitud seened hoidisest, veidi jahu ja maitseaineid. Sega käe või lusikaga ained kõik ühtlaseks taignaks, lase veidi maitsestuda. Aja pannil õli kuumaks, lisa ka võid ja mätsi massist kätega suuremad kotletid ja prae kuldpruuniks, vahepeal temperatuuri alandades ja ka kaant kuuma püsimiseks peale asetades. Söö hapukurgi, marineeritud seente või mõne muu koduse hoidisega. Lisandiks sobib hästi ka törts hapukoort, klaas keefiri. 

Kommentaare ei ole: