Otsing sellest blogist

25. jaan 2023

Kartulisalat punase magusa paprikaga



 Kartulisalatit võib valmistada ka argipäeval, kui on keedetud kartulit eelmisest päevast järel. Kuna ma frikadellisupi sisse kasutasin väheke vaid punast magusat piklikku paprikat, tahtsin selle ülejäägi salatis ära kasutada. Ja sai vägagi mõnus kooslus. Paljudele ei meeldi paprika ei toorelt ega küpsetatult, samas paprika on väga tervislik. Paprika sisaldab palju vitamiine, mineraalaineid, antioksüdante, paprika parandab isu ja soodustab toidu seedimist. Sisaldab palju näiteks C vitamiini, võrdne sidruni ja mustade sõstardega. Miks mitte siis paprikat süüa. Kunagi salativõistluseks valmistatud minu juustu-paprikasalat elab ammu juba oma elu ja heameel, et tütar seda oma külalistele ikka valmistab. Minu tänane kartulisalat paprikaga on ka väga maitsev, kuidagi värskendav ja mõnusalt krõmpsuv.

6 keskmist keedetud kartulit
3 keedetud muna
50g taist sinki
1 punane sibul
veidi marineeritud kurki
3-4 hapukurki
1 piklik punane paprika (maguspipar)
majoneesi
kurgi vedelikku
soola, piprasegu, ürte
maitserohelist

Tükelda kartul väikesteks kuubikuteks, riivi keedetud muna. Haki punane sibul ja punane paprika peeneks. Samuti sink. Mul oli purki jäänud vaid üks marineeritud kurk, hakkisin selle ja avasin ühe hapukurgi purgi ja hakkisin sealt mõned. Kastmeks segasin seekord vähese majoneesi olemasolu pärast lisaks majoneesikuhila põhjale purki nii keefiri, sulajuustu, kurgivedelikku, maitseaineid. Kaste jäi suht vedel, aga kattis kenasti kogu salati. Muidugi oleks võinud ka kiirelt suristada ise uue omatehtud majoneesi, aga seekord ei teinud ja sai nii ka. Kui salat kuivaks jääb, võib alati ehmatada sortsu kohvikoorega. Proovige salat järgi! 

Kommentaare ei ole: