Otsing sellest blogist

16. veebr 2009

Kapsaga kauniks




Päris pikka aega ei ostnud ma poest millegipärast ühtegi kapsast. Kapsake oli tõeliseks vaeslapseks mu silmis tunnistatud. Küll pidasin kapsapead liiga suureks või ei olnud kapsaisu peal. Nüüd teen üsna tihti kapsast toitu. Küll lisan salatitesse või teen kõige tavalisemat ühepajatoitu. Tükeldatud kapsas, porgand vähese veega keema. Pannil passeerin hakkliha, porrut, sibulat, kui on, siis ka paprikat. Lisan peale maitsestamist potti juurviljadele. Koorin ruttu mõned kartulid ja lisan need lõpuks. Kui sügavkülmas leidub ka veel maitserohelist, saputan seda ka veidike. Ja valmis ongi lihtne, toitev ja täiesti tavaline toit, tervislik ka.




Lugesin juhuslikult ka kapsasupidieedi kohta. Ühel päeval otsustasingi supi tulele panna. Aga retsepti uurides ei saanud täpselt aru, miks seal seened ja purustatud tomat on. Ja kuna mul neid toiduaineid polnud, ammugi sellerit, siis tegin ikka täiesti oma kapsasupi. Panin kana supikogu keema. Kana viimasel ajal ostan ka tervelt, tükeldan ta kolmeks. Ühest saab supi, teisest hea kastme või ahjuroa koibade ja tiibadega, kolmandana hakin kuubikuteks filee, mida on hea risotole või pastale lisada. Aga kapsasupi juurde tagasi. Mul ei meeldi supi sisse juurikaid ja sibulat passeerida, supp jääb siis liiga õline. Hakin sibulat ja porgandit ja panen need üsna ruttu kanale lisaks. Peagi ka kapsa ribad. Vahepeal maitsestan ikka oma lemmiku chicken-steaki maitseainega. Sest selles mõnusas oranžis veskis on lihtsalt kõik olemas. Sibul, paprika, tomat, tšilli, sinepiseemned, koriander, küüslauk, kurkum, must ja valge pipar. Lõpuks lisan kartuli kuubikud ja ka maitserohelise, mida just parasjagu leidub. Kui supp juba valmis, siis lisan hakitud küüslaugu ja keeran pliidi välja. Ja mahlased küüslauguküüned sobivad hästi ka musta leiva peale, mis teeb kapsasupist ka hõrgutava raviroa, kui külm kimbutanud.

Kommentaare ei ole: