Otsing sellest blogist

3. märts 2009

Uhke uba




Uba on minu meelest tänulik toiduaine. Kasvatan aeduba ikka jõudumööda ise ka. Augustikuus pole midagi maitsvamat soolaga keedetud värsketest pikkadest rohelistest mahlastest oakaunadest, segatuna hea võiga. Nii et ei jaksa keedulõppu ära oodata, ikka õngitsed potist ja tähtsa näoga teed, nagu prooviks nende valmisolekut. Oast saab maitsva, tummiselt toitva supi, singi, porgandi ja tomatiga, küüslauk kuningana kroonimas rooga. Argipäeval saab kiirelt valmistada panniroa hakklihaga, lisades ikka sibulat, porrut, kui on, paprikat, porgandit, punaseid ube purgist, veidi riisi või makaroni, pipraseid põlevaid maitseaineid. Kes tahab, sööb ketšupiga, kes külma koorese külma kastmega.


Oasalat ehib ka meie pidulaudu. Taas kiirelt valmistav, uba, porru, sink ja õun, üks levinumaid, kusjuures ka väga hästi säiliv. Mina aga lisan alati ka keedumuna, vahest mehhiko salatit, so siis hernemaisisegu paprikaga, kurki, nii värsket kui marineeritult, massi suurendmaiseks vahel ka pastat. Põhiline eelis on, et võimalik kiirelt valmistada ja kokkuvõtteks maitseb meeldivalt, maitse asi muidugi.

2 kommentaari:

Kiku ütles ...

Ühes kokasaates nimega Nigella retseptid Kanal 11-ne pealt,
nägime vanaemaga kuidas see Nigella tegi oapüreed.
Tundus jube lihtne ja isegi maitsev.
Üritan ka üks päev teha. :)

Mustikas ütles ...

Nigella retseptid on Toidutares üleval, lugesin ka sealt oapüree kiitust.