Otsing sellest blogist

27. juuli 2009

Mustikased musisuud


Moonide leekivpunane aias, ikka need, mille pärast politsei hoovi võib sõita. Olen 16a siin elanud ja vanasti tegi mehe vanaema mooniseemnetega saia, kringlit, nagu memmed ikka. Rapsin neid ikka lillepeenrast välja, aga kena looduspunane kah ju. Tulin hommikul töölt ja kuna poeg veel oma viimase vaba suvehommiku pikka und nurrus, suundusin oma Pohlaparadiisi üle tee topsike käes ja fotokas kaelas. Aga oh seda suve võluvat valu. Otsin mustikaid, need , nagu terakesed, sinised ja sõrme all lähevad katki. Ja mul putukateparv ümber.Kärbsed, sääsed, parmud ja muud elukad. Jube! Korjasin koogi jaoks topsi täis ja enne kui järgmine kord metsa lähen varustan end pikatoimelise putukakaitsega.

Aga koogi panin ahju sellegipoolest. Ma olen ikka mustikakoogi retsepti kartulitärklise paki pealt veerinud. Eks mustikad soomlaste lemmikud. Käinud nad ju meie maaltki neid kokku ostmas. Aga taresse kiikasin ka ja kook tuli niisugune.

100g margariini

0,5dl suhrut

1 muna

1,5 dl jahu

1 tl küpsetuspulbrit


2 dl mustikaid, veidi ka metsmaasikaid

2dl vaarikaid

3dl hapukoort

0.5 dl suhkrut

2 muna

veidi marjade segamiseks kartulitärklise ja suhkrusegu


Põhja ette ei küpsetanud, kõik küpses ahjus 35 minutit 200kraadi juures ja järelküpses siis, kui taimer hullult tirises, siis tegin ukse lahti ja jätsin jahtuma.

Minge mustikale, aga enne apteeki! Päikselise suve jätku!:)

2 kommentaari:

Kiku ütles ...

Kingiks saadud laualina ja moonid vaasis on küll ilus kooslus!
Ja mmm, seda kooki tahaks ka.

Tahtsin isegi vanaema toodud koti mustikatega koogi küpsetada, aga noh pigem mõlkus meeles plaadikook.

Mustikas ütles ...

Laudlina kena jah, koogil pold ka viga. Aga me ei jõudnud seda päris ära süüa, eile kutsus Tiit suitsulesta sööma, siis viisin poole koogi kaasa, tähistasime nö sümboolselt Ivo sünnipäeva.
Aga plaadikooki võid kindlasti teha ja vaarikaid tuleb ju aiamaalt koguaeg. Tee pisarakooki, see väga hea!:)