Otsing sellest blogist

5. dets 2009

Moodsad maitsed


Lepatriinu köögist tuli täna lõuna ajal pannkoogi lõhna ja õhtuks valmis koorene kana-seenepasta, kuid see kõik on näiline, sest tegelikult olen kodunt eemal olnud. Meeleolukal minipuhkusel ja sinna jutti otse tööl. Aga kerides eelmisesse nädalasse, kiigata võib ka tegevuse kirjeldusele Pohlaparadiisi. Pisuke ülevaade kogetud kulinaarsetest hetkedest.

Esimese töökoha kokkutulekut peeti Tallinna Ülikooli lahkes kohvikus ja buffest pakuti seal traditsiooniliselt rosoljet, kartulisalatit, rulaade, täidetud mune ja maja hitti marineeritud räime. Aga koogist tahtsin kirjutada hoopiski ja ehk annan mõnele jumekale järeltegijale siinkohal hea idee. Kook nägi välja nagu napoleoni tort, aga lisaks võikreemile ja hapuka moosi kihile oli üheks kihiks besee ja isegi minul, kes ma magusa poole tavaliselt ei vaata, tuli kiusatus teise koogitüki järele. Kuna tol õhtul oli aega veel ka linna peal lustida, sai ka järjekorra tunnet uues Komeedis nuusutatud ja menüüd kiigatud. Ja isu hea õhtuse pealinna vaate peale oli ehk tugevam kui isule sobiva pala leidmine menüüst. Nii liikusime kuhugi Solarise ja Viru keskuse vahele pikalt lahtiolevasse kohvikusse. Kus sai maiustatud caesari salati ja uhketest hiidkrevettidest rikka krevetisalatiga. Ja oli kohe niisugune kokteilide õhe õhetuse isu. Lady Killer maitses küll mõnusalt ginisena.:)Samal õhtul jõudsime ka veel itaaliahõngulisse kohvikusse kesklinnas, kus vana tallinnast hõrk kuum kohvijook maasikase rullkoogi kõrval oli justkui rusikas silmaauku enne koduteele asumist.

Saaremaal meie esimeseks kokkusaamiseks tütre õpetajaga valitud moodne lounge õhkas kaasaegset hubasust. Mereannisupp serveeritult kihvtilt kandilises taldrikus oli sinikarbirohke ja krevetine. Teised valisid taas valitumat salatit kodumaises listis, caesari salat ja suitsukana koorene pasta. Ja kokteililainetel edasi lainetes oli mõnus uudistada ka alkoholivabasid kaunilt serveeritud jooke. Rose Spa köögipoolega tutvusime läbi buffetoidu. Hommikusöök oli rikkalik ja maitsev. Värsketest lisanditest, singist, juustust, omletist soojade ubade ja omatehtud pasteedi ja jogurtini. Lõunalauas ploomidega täidetud sealihalõigud, spinati kaissu paneeritud merekala, soe ratatoulle moodi salat, rosmariinist kibedad ahjukartulid, värvirikas penne, marjane vedelam kissell vahukoorega, seljanka hea paksu hapukoorega ja vinoteegist taaskord valitud Tšiili vein.Tütre mitmepäevane chai otsimine jäi küll hüüdja hääleks kõrbe. Aga mina sain kõike oma maitsemeelte kosutavaks ergutuseks ja oma koduse õdusa köögi eemaloleku palgaks. Eilne töine pilguheit veinimaailma lasi mulgi täna tutvust teha Torrese meeste kirgliku kombega nimetada oma veine kaunite naiste nimedega. Viva Esmeralda maitses mõnusalt muskaadise ja gewürztriminerist vürtsikalt veenvana, et suutsin peale Pohlaparadiisi sissekande kirjutamist veidi oma 20t tööpäeva järelpiinu pisukese unega leevendada, et seejärel mõned read taas siiagi kirjutada. Tore on vahel kuhugi eemale pääseda, et nuusutada ja nautida teiste inimeste koka käte all valminut ja kurssi viia end tänapäevaste moodsate maitsetega. Aga kõige parem on ikkagi olla oma kodus, toetada selg vastu äsjaköetud ahju ja vaadata oranžikast ja öösinisest küünlapesast kumavat küünlaleegi rahu ja võbelust, mis viib meid homsesse teise adventi. Jätkuvalt rahulikku advendiaega!:)

Kommentaare ei ole: