Otsing sellest blogist

9. mai 2012

Kordusena krõbedad kanaotsad kartuli-oasalatiga



Kevad kogub hoogu. Tulpide puna kumab läbi rohelise õienupu ja ehk just emadepäevaks avanevad kaunid õied. Roosakad mandlipuuõied tahavad veel mõne päeva kevadist sooja päikest. Sinavatest silladest on aias lopsakas sini-roheline vaip. Aiamaal on mulda saanud veidi porgandit, rohelist hernest, tavalist roosakat redist ja uudset valget, peenratäis šalottsibulaid. Läheb veelgi soojemaks ja kui õhtune roosakas külmaennustav laotus kaob, saab maha panna ka muud vajalikud asjad ja rikkalikult erinevaid rohelisi salateid.Kägu kukub kajavalt. Aiatoolid ja laua tõstsid poisid talvevangist välja ja parandasid mõnda katkist lauda. Grillil pole veel tolmu pühkinud. Aga marinaadi kanale olen harjutanud küll. Ostsin naaberküla kitsukesest maapoest imeliku koti kanajalaotsasid. Krõbedaks küpsedes aga oli neid päris mõnus käe vahelt süüa, kuna jalaots oli lihast puhas. Marinaad sai niisugune 1kg kanajalaotsadele:
3 spl basiiliku maitselist oliivõli, 2 spl valgeveini äädikat, 3 spl magusat tšillikastet, 0,5tl Meira pizzamaitseainet, 3 tl meresoola, veidi suhkrut, 3 purustatud küüslauguküünt, veidi koriandrit veskist värskelt jahvatatuna
Sega maitseained kokku ja pane kanatükkidega suurde kilekotti või kaussi. Hea kui kana marineeruks üle öö, kuid piisab ka 3-4 tunnist, kui kiire on. Küpseta ahjus kuni tund, poole peal keera ringi.
Lisandiks tegin taas kartuli-oasalatit, aga veidi teistmoodi: 7-8 keedetud kartulit, 1 purk punaseid ube, 4 keedetud muna, 1 õun, pool värsket kurki, pool sibulat, 150g taist suitsusinki, punt murulauku, lahjat majoneesi, hapukoort, soola, piprasegu, ürte, veidi sinepit
Haki salati ained, sega kastmega, lisa ohtralt rohelist murulauku. Esimene tore roheline lisand, mis aias kenasti talve üle elanud. Niisugune toit rõõmustas meid 1.mail, kevadpühal. Muffineid tegin ka, aga pilt jäi tegemata, aga muffinite lugu tuleb juba teine. Kena kevade jätku kõigile!

Kommentaare ei ole: