Muffinid on mõnusad. Tänapäeval ehk ongi muffinid esimesed küpsetised, millega lapsed ja ka poisid just küpsetamisega käe valgeks saavad. Kasutades küll ehk poe valmis pulbrit, aga algus seegi. Kui eelmisel aastal Meisterkoka saade jooksis, imetlesin sealseid osalejaid, eriti võitjat Whitneyd, et muffini retsept kohe peast võtta on ja tundus, nagu oleks ta muffinite küpsetamise keskel üles kasvanud. Aga mis need muffinid muud ole, kui väikesed keeksikesed ja kuigi siis, kui mina noorem olin muffinipanne veel ei eksisteerinud, keeksi küpsetati ikka küll rosinatega või kirjult kakaoseks, mõnusalt võiseid, kollaste maamunadega. Nüüd otsisin juba pikalt endale sobivat retsepti, kus muffin jääks mõnusalt mure ja kerkiks kenasti ja maitseks hästi. Ja küll oli ühe taigna puhul, et taigent oli rohkem, kui 12 muffinipesa nõudis või ei kerkinud kollane keeksike kenasti. Lõpuks mitme katsetamise käigus sain meelepärase muffini just niimoodi:
100g pehmet Eesti võid
2 dl suhkrut
1 suur muna
100g hapukoort
3 dl jahu
1,5tl küpsetuspulbrit
veidi apelsinikoort
1 porgand riivitult
mustsõstraid, pohli või muid marju
Vahusta pehme või suhkruga kohevaks vahuks, lisa muna, kui munad on väiksed, lisa 2. Sega küpsetuspulber jahu hulka ja lisa hapukoorega vaheldumisi taignale. Riivi veidi apelsinikoort ja porgand. Lisa taignale. Täida muffini pabervormid kolmveerandi osas taignaga, pane peale meelepäraseid marju. Küpseta eelkuumutatud ahjus 200kraadi peal kuni 30 minutit, jahuta avatud uksega ahjus, kui kuumus välja keeratud. Muidugi võib kauni tuhksuhkru loori muffinitele puistada või sametise kreemi kokku segada. Kui homseks küpsetusplaan ununenud, jõuab vara hommikul emmele ka muffinivirna küpsetada ja hea tassi kohviga unevõru silmade ümber kallile emale üllatus teha.
Retsept ilmus www.buduaar.ee´s
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar