Õhk väreleb piibelehe ja sireli lõhnapahvakust. Õunapuud avavad järjest oma kreemikaid, valgeid ja roosapalgelisi õisi. Nurmenuku kollane võistleb võililleväljade äraõitsemisega. Aias on kevade kauneim aeg. Kevad trügib vägisi taldrikule ja lihtsa salati jaoks pole üldse palju vaja. Lihtsus skoorib ja vanad väljamõeldud kooslused. Saksa kartulisalat ja Nizza salat, mida järele aimates saab maitsva kerge eine alati. Kui kapis on külma keedetud kartulit ja poolikuid oliivipurke, head marineeritud kurki ja tuunikala. Vabalt valitud värsked lisandid teevad neist uued salatid. Vaja läheb:
Keedetud kartuleid, punast sibulat, musti oliive, marineeritud kurki, veidi kirsstomateid, poolvedelat keedumuna, maitserohelist, majoneesi või vinegrettkastet, maitseaineid
Laota hakitud keedetud kartul taldiku põhjale, selle peale marineeritud kurgi seibid, veidi kirsstomateid, musti oliive, punase sibula ribasid. Keeda mune alla 6 minuti, kaunista salat maitserohelisega, lõika muna vahetult enne söömist keskelt pooleks. Mõnus vedel munakollane valgub nagu kevadine neste kartulipõhjale. Naudi hea maitserohelisega rikastatud majoneesikastmega või veidi hapuka vinegrettkastmega, mis sobib suurepäraselt. Täidab hästi kõhtu ja pakub maitsemeelele nii magusat kui haput ja meenutab just seda, kui hästi sobib kokku kooslus - kartul, punane sibul ja marineeritud kurk. Seda peab lihtsalt järele proovima.
Hea, kui külmikus ka mõni tuunikalakonserv on. Kiirelt saab sellest koos muna ja sibulaga mõnusa võileivakatte või lisandi kevadiselt rohelisele salatile. Tuunikalaga sobivad hästi kõik hea värske, nagu punane paprika, värske vesine kurk, magus kirsstomat ja mahemõrkjas roheline oliiv. Kastmeks sobib taas nii murulaugune majoneesikaste kui magushapukas vinegrettkaste, maitse asi. Tuunikalaga sobib hästi ka kartul.
Tuunikala õlis, keedumuna, punast paprikat, värsket kurki, rohelisi oliive, kirsstomateid, rohelist salatit, maitserohelist, majoneesi, hapukoort, murulauku, peterselli, rohelist sibulat, soola, pipart
Rebi salatilehed väiksemaks, kata taldriku põhi, puista peale hakitud köögivili, tuunikala lisa õlist nõrutamata. Lõika munad sektoriteks, lisa rohelisi oliive ja maitserohelist, sega kokku hea endale meelepärane majoneesikaste. Naudi kevadvärve ja kevadisi maitsevalikuid lihtsates salatites külma hea veiniga.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar