Otsing sellest blogist

7. mai 2013

Tiigerkrevetid muna ja mozzarella kirssidega rohelisel kartuli-peedipadjal murulaugu majoneesiga




Rabarberid on mõne sentimeetripikkused, nii et hea ja magusa koogi retsepti pole minult kindlasti oodata. Sinised sillad on katnud maa, nagu kohev taevasinine vaip. Aednurmenukk avab päikese poole oma kollaseid õisi, nii  nagu ka mõni üksik nartsiss. Loodus on nii lootusetult sassis. Kaevasin hoolikalt aiamaa, eemaldades kõik maasikad koos orasheina pikkade väätidega. Nii et lapsed, maasikaid vist sel aastal ei saa! Katsun küll kobedamad taimed kiirelt tagasi istutada. Murulauk on lopsakas ja petersell juba kosub. Vitamiinirohke umbrohi torkab ka kõikjalt silma, alates naadist lõpetades võilillega. Vaevalt seda rohelist keegi paljalt süüa tahab, nagu jänkuke, kaval on peita kõik see kasulik rohuke salatite sisse. Muna ja kodujuust peidab seda naturaalset maitset ülihästi, aga võib laotada ka kavalalt salati alumisse padjasse, millele kõik üles ehitada. 

1 karp tiigerkrevette. 2 keedetud muna, 1 keedupeet, 2 keedetud kartulit, 3 kirsstomatit, veidi värsket kurki, rohelist lehtsalatit, võilille ja naadi lehti, nurmenuku ja nõgese lehti, 1 pk mozzarella juustu kirsse, majoneesi, hapukoort, murulauku, pipart, soola

Selle salati jaoks peaks olema kapist võtta eelmisel päeval keedetud kartulit. Ikka ehk on. Kuigi keedetud peedipaki ostan ikka poest, sest oma peet ammu juba otsas. Loodan, et tulevikus ei pea niisugusesse veidi ehk veidrasse mugavustsooni liikuma, et ka keedetud kartul pakendatult poes saadaval on. Keeda munad. Salati aluse jaoks korja aiast võilille ja naadi lehti, loputa need korralikult voolava vee all. Haki keedetud kartulid ja puista kartulitele roheline lehtsalat, naat ja võilill. Laota seibideks lõigatud värske kurk ja tomati poolikud. Tükelda peet seibideks, aseta salati keskele. Salati keskpunktile keedumuna sektorid ja ümberringi mozzarella juustu kirsid. Kaunista kogu kevadine taldrik tiigerkrevettidega. Sega kokku majonees hapukoorega ja haki rikkalikult värsket murulauku, maitsesta meelepäraselt. Mina teen kastme eraldi klaasikesse ja siis söömise käigus lisan salatile. See salat ihkab ka ehk mingit magusat puuvilja lisandiks.  Hea külm valge vein, kuumav päike ja kaevamisest väsinud käed ja homme tunda andvad reielihased on ehk momendi märksõnad. 





 
Ja kui linna satun, siis kavatsen Jamie eestikeelset kokandusajakirja uurida ja siis vaatan, kas tasuks mõnest kodumaisest, kes hinnatõusust teatasid, loobuda. Lehitsemistuhin vaid, ei ühtegi inspiratsiooni ja järele tegemist, koguvad vaid riiulil tolmu. 
Kirjutan nüüd mõnuga neid ülipikki pealkirju, kui enne olid kõik pealkirja sõnade algustähed ühed. Ajasin oma rida ja hoidsin oma stiili. Aga omas veebis on hea olla lihtsalt VABA. 
 

Kommentaare ei ole: