Otsing sellest blogist

13. apr 2016

Lõhesupp rikkaliku köögivilja, kapparite ja roheliste oliividega


Kevadine isu kala ja köögivilja järele saab kokku rikkaliku koostisega kerges supis. Pealtnäha palju koostisosi sisalduv supp ei nõua tegelikult palju vaeva. Kuigi päikesepaiste on pilvevatid kõik laiali lükanud, taevas on helesinine, metsaalused sinetavad sinililledest. Ometigi puhub ka salakaval kevadine tuul. Kausitäis head, kuuma suppi tõstab päeva kindlasti.

1 lõhe supikogu koos peaga, vett, kookosõli, 1 suur porgand, veerand suvikõrvitsat, 1 suur sibul, 6 kollast ploomtomatit, 2 kartulit, veidi kappareid ja rohelisi oliive, 3 küüslauku, 2 loorberilehte, 5 vürtsitera, 5 pipratera, roosat Himaalaja soola, tilli, peterselli, Chilli & Carlic maitseaineveskit

Pane lõhekogu külma veega keema, lõika ära soovi korral uimed, riisu hoolikalt vaht, lase ilma kaaneta madalal kuumusel keeda. Kui vahtu enam ei tule, lisa loorber, vürtsid, pipar. Samal ajal tõmba juurviljakoorijaga porgand laastudeks, viiluta suvikõrvits, haki sibul. Kuumuta pannil kookosõli ja passeeri köögivili kiirelt läbi ja lisa supile. Lisa tükeldatud kartul ja tomatid, lõpuks kapparid ja viilutatud oliivid. Maitsesta soola ja maitseainetega, lisa tilli ja peterselli. Kõige lõpuks purusta küüslauk, lisa supile ja keera kuumus välja.

Mulle meeldib selles supis kõik, rasvane mõnus lõhe, mida ma ei puhastagi, koduses variandis on ju kõik lubatud. Köögiviljade magusus ja värvikus ja kapparite ning oliivide soolakas mõrkjus.

Kommentaare ei ole: