Otsing sellest blogist

7. apr 2016

Roheline salat feta juustu, avokaado ja punase apelsiniga




Kevad on kohal. Kured on pesal. Aiaomanikuna on põnev vaadata kevadlillede sentimeetreid, mida päike välja meelitab ja vihm tagant ergutab. Esimesed naadid on suppi puistatud, kuigi ausalt tunnistades, nad mind väga ei kõneta. Väikese salati ja maitsetaimede mixi külvasin lillepotti aknale.  Rabav on vaadata, millise kiirusega rohelised vibalikud varred mullast välja end ajavad. Naati, võilille ja nurmenukku meeldib mul enamasti peita rohelistesse salatitesse või kodujuustu ja munaga ühendada. See pole janu nende vitamiinide järele, vaid pigem teadlikkus. Aga janu on pigem uute maitsete ja põnevate roogade ja veel tundmatute toorainete järele. Kui koged midagi uut, siis on taas hea juurte juurde ju pöörduda ja vanades retseptides peas kolada ja need ehk moodsamasse võtmesse panna.


Tänane roheline salat on väga lihtne ja vaba käega laotud lihtsalt taldrikule olemasolevatest asjadest kodus. Üks väike Rooma salati pesa põhjaks hakitult, paar avokaadot viilude ja tükkidena peale. Fetajuustupurgist nii valkjaid fetatükke kui oliive. Kirsstomatid poolitasin ja punase apelsini viilutasin paksudeks tükkideks, et hea oleks käe vahelt mahlast puuvilja himustada. Salati peale keerutasin kastme fetapurgi oliivõlist, vahuveini äädikast, roosast Himaalaja  soolast ja Küüslaugu & Tšilli veskitest, magusa tasakaalu pigistasin veriapelsini mahlakast kontsust. Peale puistasin värsket peterselli. Elagu kevad! :)

Kommentaare ei ole: