Otsing sellest blogist

28. okt 2020

Lühikese leemega köögiviljad


 Kollakirjuid vahtralehti on vihmamärg rohi täis. Sügise hall valgus on pilvevati sees peidus. Aga õhk on tegelikult soe. Ja suvelillede oranžikirju kuninganna kress utsitab veel oma viimaseid õisi, enne kui öökülm nad neelab. Rooside roosad õied õitsevad nastoilises rahus mitmendat ringi, pole neil peitu pugemisega kuhugi kiiret. Peenrakastides on salatiroheline hakanud omaette elu elama, pikaks veninud salatilehed ja õied seemneid vormimas. Keegi neid enam ei söö. Vajadus on ahju tuli teha. Ja taldrikul auravaid roogi nautida. 

Üks lühikese leemega köögiviljade postitus siin blogis on, hea pehme ribilihaga. Seekord on täitsa ilma lihata taldrikutäis. See pole nagu köögiviljasupp ega ka mitte ühepajatoit. Ongi maitseka lühikese leemega köögiviljad lihtsalt. 

Veerand värsket kapsast, 2 kartulit, 2 porgandit, jupp varssellerit, tükike ingverit, 1 sibul, 1 küüslauk, maitserohelist, soola, 1 loorberileht, mõni vürtsi- ja pipratera, vett

Pane kapsalohud veega keema, lisa porgandid ja sibul, sellerivars, kartulid ja ingveritükike. Kõik köögivili jäta suuretükiliseks. Maitsesta loorberilehe, vürtsi- ja piprateradega, mõõda mõõdukalt soola. Lase köögiviljal valmis haududa madalal tulel. Puista üle maitserohelisega ja hellita küüslauguteravaga ja keera kuumus välja, lase maitsetel veidi tõmmata. 

Kommentaare ei ole: