Otsing sellest blogist

27. okt 2020

Millal tegid viimati piimasuppi pehmete munapilvedega!?


 Ilmad on hallid ja rõsked. Kuum lihtne piimasupp tuletab meelde lapsepõlve varahommikuid vanaema juures maal. Piimasuppi võib süüa varajaseks hommikuks ja kõht püsib pikalt täis. Tummiseks lõunaks, kui köögivilja ja liha järele puudub isu. Ka kergemaks õhtusöögiks, maiustades juurde soolalõhe saia või nostalgilist vorstileiba või koguni klassikalist kilivõileiba muna ja sibulaga. 

1 l piima, vett, 2 dl väiksemaid makarone, 2 muna, 2 tl kartulijahu, soola, suhkrut, võid

Pane paraja hulga veega makaronid keema. Kui paar minutit on pasta valmimise lõpuni, lisa piim, kuumuta ettevaatlikult. Lõõ munad tassi ja sega kergelt kartulijahuga. Kui piim tõuseb keema, keera kuumus maha ja libista munasegu potti. Maitsesta vähese soola ja tasakaalusta suhkruga. Lisa või. Pehmed munapilved tõusevad pinnale. Serveeri suppi mõnusa võisilmaga. 

Kas tuli lapsepõlv meelde!? 

Kommentaare ei ole: