Otsing sellest blogist

7. sept 2009

Serenaad suvele




Kuna suvine aeg on mul viimased aastad väga kiired olnud, siis suurt ma oma aiamaal ei kasvata. Aga kabatšokk kasvaks nagu ise, ei nõua vett,nagu kurk ja lihtsalt sirgub seal ilmastikutingimustest hoolimata. Ma ei võtnud kõrvitsa mannast rohket piimasuppi laspepõlves suu sissegi, ilmselt ka nüüd mitte. Sest suvikõrvits on teistsorti. Vaidlesime tööl paneeringute üle. Mina kastan kergelt jahusse ja munasse , ega tee mingit supertopelt paneeringut. Et inimesed juubeldavad sirmiku üle, tegelikult söövad paneeringut. Kerge käega siuh sauh ja jääb see oma õige maitse alles.Nagu kabatšokilgi.


Kabatšoki juurde kuulub kindlasti küüslauk, sest see toob suvikõrvitsa maitse esile. Muud lisandid on maitse asi.Olen katsetanud kõigega, mis kapis või poest ostetud. Mulle meeldib, kui on porgandi oranž küüslaugule, sibulale lisaks. Tomat mõjub kuumas roas palju effektsemana,kui muidu. Kui just kodutomat pole, nagu juuresolevatel piltidel, sõpradelt saadud, sulasid lihtsalt suus.


Ja uba, võioliivõlisoola segus suussulav.Et kui kabatšokk on suve kuningas, siis uba ehk kuninganna või vastupidi, vahet pole. Sügisel on kummardus kartulile, kas Laura või Maret või Andu, ma ei teagi, andke soovitusi.Ja seened, mis mind ületee ootavad. Homme, homme, homme...

Kommentaare ei ole: