Otsing sellest blogist

12. sept 2009

Sinihallitusjuustust sametine suvikõrvits


Kaks pilti järjestikku allpoololevas blogis on nii sarnased, aga seda ka see suvelõpu toit. Ikka viskad aedoa rohelise õliga tipsutatud veidi soolasesse vette keema ja kabatšoki pannile. Kui liha või kala olemas poleks, võiks nendest loodusandidest toitudagi ainult. Kuigi mul pole mingit plaani taimetoitlaseks hakata, jumaldan ma neid roogasid lõputult. Täna aga üks vähe pidulikumat moodi suussulavalt sametine roog. See retsept on ühest ammusest pereköögist, aga ma ei leidnud seda ülesse, ilmselt andsin tütrele oma tudengikööki ideede laekasse.

Parajalt suure suvikõrvitsa koorisin kõvast koorest ja lõikasin tükkideks, puhastasin kaks keskmist sibulat ja samapalju küüslauku, kappi olin varunud kohvikoort ja sinihallitusjuustu. Pann oliivõliga kuumaks ja suvikõrvitsa hele kuubik kergelt särisema, kohe lisasin ka hakkimishoos sibula ja küüslaugu, keerutasin neid rõõmsalt, maitsestasin küüslaugupipra ja soolaga ning õige kiirelt, kui kabatšokk veel veidi krõmpsus hamba all, valasin peale kohvikoore, lasin veidi nõrgal kuumusel mõnuleda ja murendasin ühe sinihallitusjuustu kolmnurga kogu roa peale. Hakkisin pool peotäit pehmet peterselli ja panin pannile kaane peale. Sobib peenema liharoa hõrguks lisandiks või igapäevase roa juurde.

Valmistasin pikkpoissi hakklihast, lisades hakklihasegusse ka veerandi riivitud kabatšokki. Pikk poiss küpseb ahjus varmalt ise, mõned korrad vaja vaid kuuma puljongiga kasta. Kartulit ja värsket salatit ja mõnusaid aedoa kaunu juurde ja ongi rikkalik õhtusöök valmis. Ja sinihallitusjuustust sametine suvikõrvits sulab suus kõige krooniks.

1 keskmise suurusega suvikõrvits, 2 sibulat, 2 küüslauku, 1 sinihallitusjuust, kohvikoort, maitseaineid ja maitserohelist

Kommentaare ei ole: