Otsing sellest blogist

11. juuni 2010

Forte fortissimo


Kuna külmikusse sai uudistamiseks forte juust ostetud ja sildil ilutses kiri:juust nautimiseks & toiduvalmistamiseks, siis ühel päeval, kui plaanis oli koorese kanapasta valmistamine, sai siis uut juustu proovitud. Tõepoolest, sarnane parmesanile. Kuna ma olen pea seitse aastat itaallaste toiduharjumuste ja veidrustega kokku puutunud, kilode viisi nende enda kaasa toodud parmesani, sinke ja vorste, pestosid "imetlenud". Kingiks parmesani saanud ja musisid põsele veiniistanduste omanikelt, kes toidutegemise ja jagamise juurde lahkelt oma toodangut ka alati maitsta või proovida andsid. Siis pole minu eluolus Itaalia toit siiski esikohal, ehkki paar korda nädalas mõnusat pastat võib süüa küll. Sest asja plussiks on juba see, et ta valmib kiiresti. Ja lastele maitseb hästi. Kuigi ketšupi peale löristamisest pastale ei arva üks õige itaallane midagi. Aga mis meil sellest.

Tegin siin mõnusa kiire õhtusöögi kanafileest seekord. Pruunistasin kiirelt oliivõlis kanafilee tükke, lisasin sibula ja küüslaugu teravat, suvikõrvitsa sektorid, tomatit veidi ja õhukesed viilud šampinjone, veidi kollast paprikat ka. Lisasin kohvikoort ja toorjuustu, maitsestasin tõhusalt ja lasin vaikselt järelhaududa. Spagetid läksid hopsti keema kõrvalolevasse potti ja seekord hävitasin taas mehe väljamaalt ostetud tagavara.Eriti ei pidanud kinni sellest reeglist, et kui pakil on 8min kirjas, et siis keeta 6, keetsin nii, et oli paras, aga mitte liialt al dente.Aga mitte ka nii, et pudises suus. Serveerisin siis spagetikulbiga osavalt paraja portsu spagette, kastet piisavalt peale ja riivisin peene riiviga ohtralt forte juustu. Ja seda veel söömise ajal korduvalt. Mmmm...maitses ülihea.

Hiljem, õigemini mingil teisel päeval, riivisin veel paprikamaitselisse loomakondiga keedetud rammussasse leende ja täna peojärgsele pizzale. Ja seda jätkub siin veel pikaks ajaks. Soovitan soojalt. Forte fortissimo!:)

Kommentaare ei ole: