Otsing sellest blogist

17. apr 2021

Ahjukala tomati-sibula ja krevettidega sulajuustu kattega




 Ahjus valge kala valmistamine on üsna lihtne. Veidike ettevalmistavat vaeva ja mahlane roog valmib lihtsalt. Kui kasutada sügavkülmutatud kala, tuleb kala sulatada jäävabaks ja kogu sulavesi eemaldada. Pangasiusel on küll mingi omapärane spetsiifiline maitse, aga mõnusalt koorene ja tomatine kate teeb kala mahlaseks ja peidab selle algul ehk kummalisena tunduva muda maitse.

1 kg pangasiuse fileed, 1 suur sibul, 10 kirsstomatit, 2 karpi Merevaiku krevettidega, 0,5l piima, õli, võid, soola, Santa Maria salatimaitseainet ürtidega, värsket tilli

Kui kala sulanud, määri ahjuvorm õliga ja aseta mõlemalt poolt maitsestatud kalafileed ahjuvormi. Prae viilutatud sibul klaasjaks, jahuta ja kata kala sibulaga. Poolita kirsstomatid ja lisa kalale sibula juurde. Maitsesta tomateid ka maitseaineseguga. Aseta iga filee peale tükike võid. Ühenda toasoe sulajuust krevettidega piimaga, lisa vajadusel soola ja värsket tilli. Sega ja klopi kastme segu nii kaua, kui kaste ühtlane, vala kalale. Küpseta eelkuumutatud ahjus 200 kraadi peal 30-40 min kala valmimiseni ja kuni kate hakkab kergelt pruunistuma. Serveeri keedetud kartuli ja brokoli ning lillkapsaga ja sulavõiga. Maitseb väga hästi ja kergelt ja on hea vaheldus lihatoitudele. 

Kommentaare ei ole: