Otsing sellest blogist

3. apr 2021

Kuumsuitsu skumbria salat

Lumivalged lumikellukesed pistsid oma lumevärvi õied juba ammu lumega sinasõprust tehes mulla alt välja. Esimesed kevade kuulutajad. Krookuse kollane annab alati aga märku kevade kohalolekust ja päikese kõrgemast kaarest. Metsa all aga on päike meelitanud sinama lootust sisendava sinaga sinililled. Nii õrnad ja kodused. Vaikse laupäeva viimased ettevalmistused homseks pidulauaks, mis annab elule uue ringi alguse, täis lootusrikast tärkamist. Kuumsuitsu skumbriast saab mõnusa kalase salati, mille juurde sobib väga hästi nii keedumuna kui sibul ja krõmps värske kurk. Seda salatit võib hiljem teha ka allesjäänud munadepühade munadega. 

1 kuumsuitsu skumbria, 200g väikest pastat, 4 keedetud muna, veerand värsket kurki, 1 väike sibul, 1 Bonduelle herne-porgandi konserv, majoneesi, hapukoort, soola, maitserohelist, ürte, piprasegu

Keeda ja jahuta munad. Keeda pasta pakil etteantud aja järgi, kalla pasta sõelale ja loputa mitmeid kordi külma veega ja sega läbi. Puhasta suitsukala nahast ja kontidest, tõmba sõrmede vahel väiksemaks. Riivi munad, haki kurk ja sibul ja maitseroheline ja sega kõik salatiained kausis kokku. Suitsukala tahab rohkem majoneesi kastmes ja kergeid ja lihtsaid maitseaineid lisandiks. 




Lihtsama võileivakatte variandi saab lihtsalt ka konserv skumbriast muna ja kirsstomatiga. Ja äärmiselt kiire ja mugava õhtusöögi variandi, kui vaja vaid kartulid keema panna. Kuuma kartuli kõrvale lausa sulab suus skumbria mõnus rasvane liha, milles on rikkalikult oomega 3-rasvhappeid, mis kasulikud eriti südamele. Siin saab ka ära kasutada allesjäänud munadepüha mune, lisandiks hea kodujuust ja kodune marineeritud kurk. Särtsuv sibul on ka alatine hea kaaslane kalale. Jätsin sellele serveeringule meelega ka loorberilehe, et oleks ikka meeles, et loorberilehel on lisaks kuulsuse austamisele ka palju kasulikke tervendavaid raviomadusi. Ja ükski kalasupp (rääkimata muudest suppidest) ega ka isetehtud kalahoidis ei valmi ilma loorberileheta. Ja vürtsitera sümboliseerigu siin ikka seda, et elus oleks vürtsi iga päev.


 

Kommentaare ei ole: