Tänane küünlapäev algas küll varakult lume rookimisega, nagu need hanged oleks veel väikesed. Pliiti all praksus rõõmsalt tuli ja mõte oli üht moodsamat varianti mulgipudrust proovida. Mina tegin küll omamoodi, nagu ikka. Panin searaguu kondid keema, terve koortega sibula ja ühe väikse porgandi panin puljongi parandamiseks podisema, loorberileht ja piprasegusid, soola ka. Veidi hiljem lisasin kruubid ja veelgi hiljem pooleks lõigatud kartulid. Kui kartul ja kruup pehmed tundusid, kurnasin leeme eraldi kaussi, samuti tõstsin välja pehmeks keenud seakondid. Tampisin kartuli kruupidega segi ja lisasin creme bonjouri, mis oli murulaugu maitseline. Pannil praadisin šampinjoni viilakaid ja sibula rattaid, veidi ka mehe ärasõidu eelõhtul tehtud mamma prae peekonimoodi ribasid. Serveerisin toorjuustu tortsu ja tassi keefiriga. Maitses hästi.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar