Talv tahab vist vägisi tagasi tulla. Õhk jäine ja hirmutav. Kuigi vihma valendav võlu seisneb kevadise õhu tõelises ja õiges lõhnas. Ninna paiskub värsket looduse elu ja minul igal juhul on aias mitme, mitme ruutmeetri suurune sinavalt pealetungiv sillade laik. Sillad aga teadupärast on mürgised. Nii naadi, nurmenuku ja võilille korjel käies tuleb eriti tähelepanelik olla. Aga metsa all avavad oma valgeid õisi juba ülased, jänesekapsad sirutavad oma hapusid lehti ja sinililled on veninud pikaks, pikaks.
Tänane salat on kahe tänuliku toiduaine hea kooslus. Tatrast salatit valmistada võib ju igatmoodi, lisades meelepäraseid asju ja maitseid, sobitades, proovides.Mulle on kuidagi sobinud hästi tatra tandem tuunikalaga. Kuigi võiks kindlasti varianti suitsukana põhilisandiks pannes ka proovida, lisades näiteks kurki, virsikut või midagi särtsakalt punast, paprikat näiteks. Aga mina tegin täna klaasist kaunile taldrikule triibud keedetud tatrast, hakitud valgest sibulast, tuunikala konservist vees ja mahlasest punasest greibist. Vitamiinidest pungil naadi, murulaugu ja üksikud nurmenuku ja võilille ninakad lehed hakkisin peenikeseks ja segasin majoneesi ja törtsu sinepiga.Maitseaineid pisut puistasin ka. Raputasin üle veel hakitud murulaugu meeldiva rohelisega. Maitsegi on tal ju mahe ja mõnus.Maitses jälle hästi.Väljuge vahest traditsioonilisusest ja näpuga retseptides järje ajamisest. Ja laske looming kööki ja tehke maitsvat ja meeletut just sellest, mis kapis on.Jääme ootama taas päikest.:)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar