Otsing sellest blogist

27. apr 2010

Vaarikakiusatusest võlutuna




Kevadine vihm loob võluvat värskust õue ja aeda. Sinavate sillade rohelised lehed saavad lopsakaks kosuda ja samblast kirju rohukamar pika talve järel ellu ärgata. Pisirohelised pungad puudel oma lehekõrvu kikitada. Õhus on helge tervistav lõhn maha surudes kulutossu ebameeldivat haisu, mida ma üldse ei kannata. Nii oli minut tagasi kevadises õhtus, kui käisin kaevust vett hiivamas. Tuulgi oli väsinult tuttu läinud, et veidi järele mõelda, kas homme taas tulla.


Lubasin siis lepatriinurätiku all peituvast maiusest kirjutada. Tegin siis laupäeva õhtul kooki. Jälle saab risti kuskile mõttes tõmmata. Ma pole suur küpsetaja, mitte , et ma nüüd ei oskaks või ei tahaks. Aga kuna meie elukorraldus on pisut teistsugune, kui nö tavalistel peredel, siis imelik oleks siin ennast igasuguste uhkete kookide ja maitsvate pirukatega pidevalt nuumata.Ometi tunnen alati oma toidutare sõprade ees häbi ja aukartust, sest kui küpsetusnädala lahti lööd, siis muudkui ahheta ja imesta.Aga seekord läksin kergema vastupanu teed, et kiirelt ja lihtsalt üks võluv kook valmistada. Nimelt oli mul kapis üks Domina tordipulber, millele tuleb vastav kogus vaid õli ja vett juurde segada. Taignapinnale raputasin kookoshelbeid ja koukisin sügavkülmast karbi kollaseid ja ahvatlevalt roosasid vaarikaid. Poolkülmunud marju toppisin näpuga pehmesse taignasse ja panin 35minutiks 185kraadi juurde küpsema. Kapis oli üks maitsestamata kohupiimatoru. Selle segasin vaarikate ja suhkruga kreemjaks, kurvastas vaid see, et need torud on kuidagi nii väikeseks kahanenud. 300g oli pakil kirjas. No mis kreemi sellest saab? See niisugune paras ports spordipoisile hambaauku!:) Aga ok, kui kook valmis sai ja jahtunud korralikult oli, serveerisin siis kreemitupsude ja vahvalt võluvate vaarikatega. Maitses magusalt ja hapult ja hõrgult läbisegi. Koogipõhi oli hästi küpsenud, et mingit jama ega ebaõnnestumist, nii et võib teinekordki hädaga teha,nii et tasub kappi vahest varuda.


Vaarikaid segasin tänagi suhkruga endale haiguse peletamiseks. Nüüd peab vist järgmise karbi järgi sügavkülma uudistama minema, oletan, et seal võib näiteks mustsõstart olla.Vitamiinide vägi siinsamas, polegi apteeki asja.

Kommentaare ei ole: