Juba mitmeid kordi vilksasin üht nimekaimu retsepti tares. Kuigi tegin ikka omamoodi, aga idee võtsin sealt, kus soovitatakse kanakintsud juurviljade ja odrakruubiga küpsetuskotti pista ja tõhus õhtusöök valmib muretult ja ilma ahjuvormi määrimata. Mina ikka tegin klassikaliselt. Panin kaks kana poolkoiba ahjuvormi, klaasitäie odrakruupi, ühe väikse kuldkollase kaalika, paar parajat porgandit, kaks küüslaugu küünt,ühe sibula, mõned kabatšoki viilud tükeldatult. Maitsestasin piprasegu ja soolaga ja kallasin üle kuuma veega ja ahju küpsema.Vahepeal tuleb segada ja vajadusel vett lisada.
Kõik maitsed olid mõnusalt tunda, kaalikas, mida paljud ei armasta, sobis haudunud kruubiteradega hästi, kanamaitse oli pehme, sibulat oli mul ehk liiga palju, kuid üheskoos paitavalt pehmeks haududes, täiendasid juurviljad kana kõrval haudunud tangu. Kõrvale tegin salati, segades ühe keedumuna gripisalatile juurde, see mahendab küüslaugu tugevat maitset ja juurde sobib klaasitäis head keefiri, mis rikas lactobacillus rhamnosus GGst. Ikka mõeldes tervisele ja terve olemisele.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar