Otsing sellest blogist

10. apr 2013

Krevetisalat avokaado, õuna ja pehme munaga

Kirjutamislainel olles, lisan veel ühe lihtsa krevetisalati. Kevade ja valguse poole kummardudes, päikest ihaledes. Kokku võib proovida ju sobitada erinevaid meelepäraseid asju. Ja nii saab hiljem kinnituse, mis maitsetega sobis, mis mitte. Lihtne, suurele taldrikule vaba käega laotud salat olemasolevatest toiduainetest.

Veidi rohelist salatimixi, 1 avokaado, 2 makrapulka, 3 kirsstomatit, veidi värsket kurki, pool õuna, 3 spl hapukoorega kodujuustu, 1 karp krevette soolvees, 2 poolpehmet muna, majoneesi, kreveti soolvett, pipart, rohelist sibulat

Laota salatisegu taldriku keskele, sinna peale hakitud avokaado, värske kurk, salati keskele kuhja hapukoorene kodujuust, makrapulgad, tomatipoolikud. Keeda mune ca 6 minutit, jahuta ja lõika pooleks või sektoriteks. Lisa krevetid salatile. Raputa peale pisut pipart. Kaunista rohelise sibulaga. Kui mul meeldib puljongil tugevaid maitseid timmida, siis niisuguse vitamiinirohke salati jätan ma väga naturaalseks. Veidi majoneesile lisan ehk piprasegu ja taas kreveti soolvett, mis niisugust merest maitset tõstab. Salatile võib ka hea õli ja veiniäädika või sidrunimahlaga kastme teha, igaühe oma valik. Kõik maitsed jäävadki väga ehedad ja värsked, nagu kevade visa võitlus talve trotsiga. Avokaado pehme pähklisus, mõrkjas rukola, magus õun, mahe tomat, kurgi värskus, kreveti meresus ja seda toetav makra, poolpehme muna paneb veel i-le täpi ja kodujuust täidab toekalt kõhtu.

Kommentaare ei ole: