Otsing sellest blogist

7. veebr 2016

Punase oa supp suitsuribiga

Ma armastan ube. Suve lõpus pole midagi paremat kerges soolvees keedetud võistest aedubadest. Sügisel, talvel ja kevadel peab oatoite valmistama kuivatatud valikust või konservoast. Argipäeval saabki konservubadest kiirelt nii väga head salatit kui maitsvat suppi. Vastlapäevaks võib valmistada ka mõnusalt suitsust punase oa suppi. Suitsuribist valmistatud puljong valmib kiiremalt, sest lihane kont on juba eeltöödeldud. Suitsuse oasupi juurde sobib alati särtakas tšilli.

500-600g suitsuribi, 1 purk punase oa konservi, 1 porgand, 1 sibul, 2 suurt kartulit, 2-3 küüslauku, 1 loorberileht, cayenne pipart, ürdisegu, peterselli, sinepiseemneid, Meira veiselihamaitseainet, soola, vett, õli

Pane suitsuribi külma veega keema, nii et ribi on veega kaetud. Riisu vaht. Lase kergelt keeda, lisa soola, loorberit, tuliseid maitseaineid. Passeeri kuumal pannil vähese õliga kiirelt hakitud sibul ja porgand, lisa puljongisse. Nõruta oakonserv vedelikust, pane oad potti. Lase vaiksel tulel supil podiseda. Lisa tükeldatud kartul. Katsu noaotsaga suitsuribi pehmust. Tõsta ribi välja ja puhasta kondid, pane liha tagasi potti. Nüüd testi oma tšilli armastust ja purusta parajalt küüslauku. Ma ei tea küll suppi, mis küüslauku ei nõua, aga oasupp lausa karjub selle järele. Hästi sobib petersell oaga. Suitsune, tšilline, tummine.

Kommentaare ei ole: