Otsing sellest blogist

28. veebr 2016

Seasüdame hautis köögiviljade ja seentega punase kapsa salatiga


Mul meeldib ikka poeriiulitel rupskite valikut uurida. Nii ostan tihti kanamaksa, meeldib väga seakeel, olen katsetanud pardisüdant, hiljuti tegin seasaba, nüüd proovisin aga seasüdant. See liha on seal üsna taine ja isegi kelmeid pole eriti ära lõigata. Olen sattunud ostma Saaremaa jahutatud varianti. Loputasin südame veega üleliigsest verest ja viilutasin väikesteks ribadeks. Samuti lõikasin valmis lõikelauale pool karpi šampinjone, veidi suvikõrvitsat, sibulat ja porgandit. Kuumutasin pannil õli, samas kõrvale tõstsin suurema kastruli. Praadisin kiiresti seasüdame ribad läbi ja tõstsin kõrvale kastrulisse. Passeerisin ka pannil köögivilja ja seened, maitsestasin soola ja pipraseguga, lisasin potti ja valasin peale kuuma vett, nii et kõik on kaetud. Lasin madalal tulel vaikselt haududa paar tundi. Kui süda juba pehmenes, segasin jahu külma veega siledaks ja lisasin hautist segades potti. Aeg ajalt segades tuleb lasta peale jahu lisamist hautisel veel  mõnikümmend minutit haududa. Lisandiks keetsin kartulit ja porgandit. Salatiks tegin punase kapsa salatit punase sibula ja seesamiseemnetega. Ribastasin lihtsalt kapsa ja hakkisin sibula, lisasin veidi suhkrut, pansoola, sutsu oliivõli ja sorts õunaäädikat ja raputasin peale seesamiseemneid, segasin läbi ja jätsin maitsestuma. Kui kartul-porgand hakkas valmima, panin hautisse hapukoore, ürte ja tilli. Lisandiks serveerisin veel naturaalset hapukapsast ja omatehtud Toome salatit, mis täiendas mõnusalt taist südame maitset.

700g seasüdant, pool karpi šampinjone, 1 porgand, veerand suvikõrvitsat, 1 sibul,  kuuma vett, õli, 2 spl jahu, klaas külma vett, 2 dl hapukoort, ürte, meresoola, piprasegu, tilli



Pool punast kapsast, pool punast sibulat, veidi suhkrut, pansoola, oliivõli, õunaäädikat, ürte, seesamiseemneid

Kommentaare ei ole: