Otsing sellest blogist

14. veebr 2016

Sõbrapäeva salat



Polnud ammu poest lepatriinudega staffi ostnud. Aga sõbrapäeva eel võid ikka kaubanduses märgata mõnda uut kaisumõmmit lepatriinusüda keskel või kena ja tarvilikku köögirätikut. Vot niisuguse kenakese, värvikireva, kollaste, roheliste, siniste, oranžide liblikatega, kollamusta triibuliste pontsakate mesimummudega, mustatäpiliste punakuubedega lepatriinupered, suured ja väiksed, lendavad ja ristikheina õnne sisse peitu pugevad, ma leidsingi.


Ja, mis seal ikka, taldrikule lemmikut ja kasulikku, headest vitamiinidest pungil avokaadot, värske kurgi viile, kollast magusat maisi, nagu päike, punavaid siiruviirulisi mahlaseid sibulaid, mahedat kirsstomatit, mõnusalt krõmpse seesamiseemneid, hapukat mahlast kollast sidrunit, roosakaid krevette soolvees ja pehme kollase sisuga siidjaid kanamune. Päevakohane Torrese San Valentini vein külmast (kingitus ülemuselt, pildil on siiski üks teine vein) ja täiuslik sõbrapäeva salat on nautimiseks valmis. Üritan blogimaastikul tasakaalustada parajalt soolase, lihtsa salati ampsuga šokolaadiseid, martsipanist, toorjuustukreemist rikkalikke sõbrapäeva magusaid südameid. On tore, kui kõigil on hea.

Mina sain ka armsalt kolleegilt kingituseks uue teekannu, kuna eelmise õnnetult ära lõhkusin ja Mate tee. "Mate - nagu kuum tants. Sobib peale nädalavahetust! Mate on sõpruse tunnus ja viis jagada ühiseid hetki!" Mate teed proovin homme. Sõbralikku sõbrapäeva!

Kommentaare ei ole: