Otsing sellest blogist

1. apr 2009

Kroonimata kuningas - kartulisalat


Kartulisalat on eestlaste pidulaudade kroonimata kuningas. Ja kes sellest saakski tüdineda. Lihtsad toiduained,kättesaadavad ja veelgi lihtsam valmistada. Kuigi, kui palju on erinevaid tegijaid, saab maitsta ka teistsuguse maitsega salateid. Ja on ju vaieldud õige koostise üle, mis ja miks täpselt kartulisalati koostises peab olema. Aga eks perenaisel sageli sõltub ka sellest, mis just täpselt kapis juhtub olema, kui kartulisalati tegu just plaanitud pole. Mina seekord panin, nagu ikka keedetud kartulit, muna, õuna, keeduvorsti, sibulat, marineeritud kurki, hernest ja hapukoore-majoneesisegusse sutsasin ka sinepit. Tulemusega jäin rahule, kartulisalati maitsvust kontrollin alati niimoodi, et kas ikka midagi mõnusalt krõmpsub ka hamba all. Kuigi variante on ju palju, marineeritud kurgi asemel võib panna värsket kurki või kodust hapukurki, samuti keeduporgandit. Ja nõuka ajal lisati kartulisalatile vorsti asemel keedetud kanaliha ja ka apelsini, aga see on juba hoopis teine salat - pealinna salat, seda teeme mõnel teisel korral.:)

Kartulisalat sobib lisaks peolauale ju ka hommikusöögiks, kui on kauem magatud ja puhkepäev satub olema, keedetud viinerit kõrvale ja kõht nurrub meeleheast.

Kommentaare ei ole: