Otsing sellest blogist

1. apr 2009

Murdmispirukas meelatele


Kuna olen ju pikalt puhkusel olnud, siis oleks nagu iga päev pühapäev. Ja pühapäeva juurde käib üks äge pirukas. Katsetasin siin singipirukaid erinevate variantidega ja tulemus tuli ikka hea. Küsimus ongi selles, et mis maitse siis tõeliselt meeldib. Seenene singipirukas, kodulõhnane ja metsarikas. Ananassine singipirukas, mahlane ja magus. Pikantselt paprikane singipirukas, punatipsuline ja värvikas. Või üks tõeline murdmispirukas, mis sobib kõikidele neile, kes sinihallitusjuustu armastavad. Retsept on mul kirjutatud ammu, ammu ruudulisele soditud paberilipakale, aga mäletan, et see on ühest ammusest Stiilist, kus oli intervjuu Angeelika Kangiga tema tammepuiduses köögis.

Murdmispiruka põhi:

75g võid

2,5dl jahu

1dl kartulihelbeid

1dl vett


Täidis:

150g sinihallitusjuustu

200g kalkunisinki

1 väike ananassikonserv

2 muna, 2 dl kohvikoort

1-2dol riivitud juustu

Ja küpsetamine 25 min 200 kr ahjus.

Sinihallitusjuust oli üsna vänge, aga valge veini kõrvale maitsev ja meelas suutäis.Ja piltidel on näha kauneid mustikaõisi, mis küll õitsevad ainult paar päeva, aga on väga kaunid, nii et , kui te oma metsa jalutuskäikudel pole veel kevadet vaasi püüdnud, siis on kõigil see võimalus olemas.Pildil on muidugi ka kaunid priimulaõied, mis jõuavad küll alati kõik ära närbuda, kui aeda istutamise aeg käes on.

Kommentaare ei ole: