Pühapäevad on ju toredad, saab kaua magada ja hommikusöögiks midagi mõnusat teha ja teleka taga seda pikalt nautida. Olgu see siis mannapudru võileivadega, eelmisel päeval valmistatud salat viineritega, pannkoogid erinevate täidistega või misiganes. Aga ka siis, kui ei juhtu just mõni tähtpäev või kalendripüha olema, on võimalik lihtsalt ja kiirelt pidulik lõuna valmistada, nii et metsa, õue päikest ja kevadet ka püüdma jõuab.
Allpool galerii võimalikest variantidest. Soolaseks pirukaks sobib ja maitseb hästi endiselt koorene singipirukas, punatipsulise paprikaga täiendatud. Praeks lõhefilee, lugesin küll ühest blogist irooniaga, et kui on mõnda tuntud inimest ajakirja kaanele vaja, et siis nad ikka teevad lõhet või forelli ja arvavad, et see on siis kõva sõna. No tõepoolest?!Mul siin kirutud maapoes värsket lõhet ei müüda, pean seda ikka suurematest kaubanduskeskustest hankima. Ja kui juba ostmiseks läheb ja hindasid võrdled, siis ostan enne juba roosaka, tervisliku kala kui sealihakäntsaka, mille vastu mul muidu ka midagi pole, aga hind karjub endiselt, olgu või majandussurutis või mitte. Lõhe juurde keedan tavaliselt kartulit ja hautan pannil juurvilja, minu meelest see sobib kala juurde jube hästi. Paprika, porgandi ja porru ribad passeerin kiirelt õlis, võimalusel lisan tomatit ja sibulat või seeni ja poeg aina küsib juurde ja siis räägitakse, et lapsed ei söö juurikaid. Kodujuustusalat on ka kohustuslik kala juurde ja ta lihtsalt taas sobib sinna ülihästi. Pakike kodujuustu, värsket kurki, sibulat, võib ka tomatit, keedumuna teeb mahedamaks ja kastmeks hapukoor, sinna majonees ei sobi.Kala kõrvale valget veini ja meesperele õlut ja ongi kena pidulik lõuna peetud. Ja vähe sellest, nii rikkalik kõhutäis neelab õhtusöögigi juba alla.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar