Otsing sellest blogist

11. apr 2009

Lahe lõhepirukas


Kui ikka ema ootamatult külla sõidab, siis peab ikka vaatama, mida lauale panna. Aga ma otsustaisn lausa ahju panna. Kuna olen ju olnud soolaste pirukate küpsetamise lainel, nagu kõik juba teavad, siis uurisin retsepte ja külmkapisisu ja...Sündisgi meie Lahe lõhepirukas ja tõesti oli hea ja palun teil kõigil järgi teha, sest sink ja hakkliha ja seened on kindlasti väga argised ja tavalised.

Põhi: 125g margariini, 3 dl nisujahu, 1 muna, soola

Kate: 75g külmsuitsulõhet, 100g sinihallitusjuustu, 100g ananassi kuubikuid, 2 keedetud kartulit, 1 suur sibul, 3 muna, 2 dl vahukoort, maitseaineid.


Põhja ikka küpsetasin pisut ette, 200 kr peal umbes 10 minutit, siis on ikka kindel, et ei pea pärast piruka valmise ajal häbisse jääma. Sibulat passeerisin kergelt pannil, muud ained tükeldasin ja segasin kõik ained kergelt kokku ja ahju, 35 min. algul 200 kr peal, lõpupoole 175 kr. Kuni pirukas on kuldkollane, meie pirukaretseptide trafarentne lause. Ja ikka kuumus kinni, ahjuuks lahti ja pirukas jääb ahju järelsoojusesse. Ja hiljem puhta rätiga katta ja alles siis serveerida rõõmu ja lauluga, kevadisega!!!:)

Kommentaare ei ole: