Sinep on üks väga krehvtiselt kihvt toidulisand. Eesti kangest sinepist pole midagi paremat, kui vaja törts süldile lisada või mahlasele ahjulihale. Sinepiseemned sobivad marinaadidesse, samuti võib neid igasugustele lihadele raputada. Poolas ja ka Prantsusmaal aga müüakse vahvaid sinepisegusid, kus sinepiseemned juba mõrkjas sinepisegus, Õige dijoni sinep mulle niiväga ei meeldigi. Aga lihakastmetesse või sealihale määrida enne küpsetamist sobivad nad kõik.
Tegingi eile mõnusalt sinepist sealiha ahjus. Maitsestasin küüslaukusid lihasse pikkides, peale piprasegusid ja sinepiseemneid ohtralt, kuum vesi ahjupotti, leende üks sibul ja mõned küüslaugu terad. Ja kuuma ahju ja ikka koguaeg käisin kastmas. Lõpuks lõikasin liha viiludeks, mitte päris kamarani ja lasin edasi haududa. Kastmeks tükeldasin kuuma õlisse karbitäie šampinjone, ühe sibula ja tomati. Peale kallasin 1,5 pakki kohvikoort ja lasin madalal kuumusel paksemaks keeda. Lisandiks oli peedisalat ja keedetud kartul. Maitses oivaliselt, koorene mõnusalt tomatine seenekaste oli eriliselt hea ja mahe hispaania rose vein pani i-le täpi ja mõnus rahulolu ja väsimus vara tõusmisest tööl oli õhtusteks muusikalisteks hetkedeks pühitud.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar