Otsing sellest blogist

27. mai 2009

Tavaline toit


Hakklihakastet on ikka lihtne teha ja vahest tuleb mul kohe vastupandamatu isu selle järele. Peedisalat veel juurde, mmmmm....Seekord aga üritasin kaste tavalist maitset muuta. Lisaks hakklihale ja sibulale, riivisin mitu kena porgandit pannile, hakkisin ka tomatit ja purustasin küüslauku. Juba kööki paiskuv lõhn on mõnusalt sibula siiruviiruline ja piima, jahu ja hapukoort lisades , valmib mõnusalt porgandioranž koorene kaste. Keedupeedile lisasin sibulat ja marineeritud kurki, majoneesi ja hapukoort ja peotäie murulauku. Kuuma kartuliga serveeritult mõnus söögikord olemas. Magustoiduks rabarberikissell ja i-l ongi täpp peal. Täiesti tavaline toit.

Lubasin proovida pelmeenipizzat teha ja ühel õhtusel, ausalt öelda üsna hilisel tunnil saigi asi teoks. Kasutasin siis pizzapõhjaks Tallegi kanapelmeene, minu uus avastus. Ladusin külmunud taignatötsud ahjuvormi põhjale, peale raputasin piprasegu, niristasin majoneesi, hakkisin ühe terve paprika, sibula ja tomati, maitsestasin uuesti ja taas niristasin majoneesi ja lõpuks katsin juustuviiludega ja 30 min 200kr ahju. Kusjuures maitse tuli päris ok, sõime krehvtiselt tomatise ketšupi ja majoneesiga, sest muidu tundus pisut kuiv.

Aga järgmisel korral teeksin mõned asjad teisiti. Tomatit võib julgelt 3 tk panna ja lisada ka näiteks sinki, ananassi või marineeritud kurki, majoneesi võiks ka rohkem panna ja juustu ohtralt peale riivida. Jääb mahlasem ja põnevam.Proovige järele!Tavalistest toiduainetest kiirelt valmiv meeldiv soolane suutäis.

Kommentaare ei ole: