Otsing sellest blogist

12. jaan 2010

Paprikane pajapraad


Külastasime hiljuti Rimit, kust sai soodsalt seakaelakarbonaadi osta. Tükeldasin sügavkülma ja panin paraja praetüki ahju. Lisandiks hakkisin ikka ja jälle sibulat, porgandit, küüslauku ja seekord ka punapõskset paprikat. Pealt määrisin majoneesi-sinepiseguga ja küpsetasin 190kr juures. Lisandiks keetsin kartuleid. Hapukapsasupi valmistamisest olin meelega alles jätnud toorest hapukapsast, sellele lisasin suhkrut veidi ja mõnus vitamiinirohke salat oligi valmis. Teiseks salatiks tükeldasin värsket kapsast, riivisin porgandit, hakkisin sibulat ja paprikat ja purustasin küüslauku. Segasin õlist, veiniäädikast ja sidrunimahlast suhkru,soola ja pipraseguga kerge kastme ja valasin salatile. Niisugune salat säilib külmikus mitu päeva, kui esimesel söömisel kohe otsa ei saa. Pajapraadi tuleb muidugi aeg ajalt kasta ja vajadusel ka vett veel lisada. Siis jääb praad mõnusalt mahlane.Külmaks kastmeks segasin veidi mädarõigast majoneesi ja hapukoorega, lisasin ka marineeritud kurki ja teravat punast kastet.

Kommentaare ei ole: