Keiser Nero olevat söönud iga päev õliga rüütatud porrulauku, arvates sellest tõusvat tulu oma lauluhäälele... Mul küll ei olnud plaanis oma laulupaelu vitamiinidega rikastada, aga toitu ja üldist mõnusat maitsemeelt küll. Kuna see porrukimp, mis poest sai varutud igavesti ju ka ei seisa, siis sai kohe ohtralt hakitud teda mitmesse rooga. Allpool siis pilt tervislikust lõhesupist. Panin keema pea kilose lõhesupikogu, kus ka kurbade silmadega lõhepea sees ilutses. Riisusin vahu, maitsestasin ja kiirelt lisasin porgandi kolmnurksed seibid, porru lahti harutatud valged ja rohelised seibid, oliivide lõbusad rõngad, ohtralt tilli sügavkülmast ja lõpuks ka mõned kartulid. Lõhe ei kee kaua, nii et supp valmib üsna kiirelt.Ja maitsev lõuna ongi kärmelt olemas.:)
Õhtuks panin ahjupotti terve kana, maitsestasin, kallasin potti kuuma vett, sinna terve sibula, ohtralt küüslauku, neid toppisin ka kana kõhuõõnde, lõikusin ratasteks terve suure porru. Kanaleem jäi mõnusalt porru-sibulane, kõrvale sobisid seekord hästi spagetid ja põnev salat värskest kapsast, rohelisest toorest porrulaugust, mandariinidest õli-veiniäädika-sindrunimahla kastmes.Külma kastme törts kulub mahlase kana juurde ka ära, et tasakaalustada maitseid ja siduda toit peenetest mõtetest hoolimata mõnusalt koduseks.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar